top of page

СЪБИТИЯ

Зелено училище юни 2019


Зеленото училище е като тийм билдинг за децата и учениците. Много е полезно за тях да излязат заедно от градската среда и да видят и усетят толкова нови и различни неща заедно като група.

Тази година избрахме нещо ново и разнообразно: планина, резерват, ферма, градски парк. Със сигурност нито учителите, нито децата имаха време да скучаят.

Финално представление май 2019


Тази година в Цветна градина 1 направихме нещо ново. Благодарение на Ателие "Театрална работилничка" цяла година децата при нас разработват една пиеса за куклен театър и междувременно учат много неща за театъра.

Бяха толкова добри, че нямаше как да не им намерим истинска сцена, на която да се изявят.

За да бъдат още по-въвлечени в процеса, а и да подържаме вълнението докато чакаме датата, решихме да изработим уникални билети за родителите. Няколко дни децата не спряха да произвеждат билети. Обсъдихме, че ще ги продадем на публиката и събрахме предложения и идеи за това как да използваме спечелените пари. Исках децата да дадат идеи сами.

Имаше както предложения като това всеки да си купи играчка, така и предложения като: "да ги дадем на който няма", "да ги дадем в благодарност на учителката по куклен театър", " да купим нещо полезно за Цветна градина".

Времето съвпадна с времето след изборите за евродепутати и се оказа, че част от децата бяха ходили да гласуват заедно с родителите си.

Използвахме случая да въведем гласуване с наши бюлетини, по нашия въпрос.

Превес получи идеята, че трябва да помогнем с тях на някого. За това в крайна сметка ги дарихме на една фондация за работа с деца.

bottom of page